Blog

Tina Bregninge

Psykomotorisk Terapeut, DAP


Ring eller sms på 22623323

Leg dig gladForleden dag havde jeg fornøjelsen af at lave en lille workshop for instruktører og hjælpeinstruktører i den lokale gymnastikforening. Formålet var at give dem inspiration til at lave sjov og meningsfuld opvarmning for springgymnasterne. Aldersspændet for springgymnasterne i klubben er bredt, lige fra 2 år til 15-16 år, så ideerne skulle også være sjove og meningsfulde for de mindre børn. Så her kom legene på dagsordenen.

Og her skete der noget ret forunderligt 😊 Disse unge mennesker fik julelys i øjnene, de blev engageret på en hel anden måde, bevares de havde bestemt været aktivt deltagende og nysgerrige, men nu talte de i munden på hinanden, med høje, klare og glade stemmer, ja det var som om gruppen havde fået et skud energi. Så bare det at tale om forskellige lege, gav energi, og de kom i tanke om lege de selv havde leget, da de var aktive gymnaster i klubben, og fik en masse nye ideer til hvordan man kan lege sig varm og stærkere.

 

Oplevelsen fik mig til at tænke på at få mere leg ind i mit eget liv, men også ind i mine motionshold. Jeg underviser flere motionshold om ugen, alle sammen for voksne mennesker. Jeg oplever at når der er legende elementer i træningen, kommer bevægeglæden tydeligere til udtryk, og på en mere impulsiv og fri måde. Ja, jeg tror faktisk også at mine deltagere ’kommer til’ at lægge lidt mere energi i træningen (legen), end når det blot er træningsøvelser på ræd og række.

Legeforsker på Aalborg Universitet, Ann Charlotte Thorsted delte nogle tanker om leg for voksne i Magisterbladet og legeskab.dk. Én af hendes pointer er følgende:

”Livet igennem har legen et dobbelt potentiale. Den løser noget for os, og forløser noget i os. Gennem legen kommer vi i kontakt med hinanden og med vores egne værdier”.

 

Det synes jeg er ret vigtige parametre at huske, når der er nogen der vil lege. Det kan faktisk nærmest være terapeutisk.

 

Hun nævner også at det ikke er fri leg, men faciliteret leg, hvor rammerne er sat så der er et formål.

 

Jeg kan ikke lade være med at tænke på situationer, hvor jeg sammen med andre voksne har skulle lege. Hvis der er bare en snert af konkurrence-element i legen, på den der rummelige og frie måde, sker der altid lige et løft af energien i legen. Det er som om vi kommer i kontakt med det indre barn, og hvem vil ikke bare en gang imellem tilbage til de tider, hvor vi ikke havde bekymringer, pligter og ansvar, men bare kunne løbe og lege med kammeraterne?

Balance i Krop og Sind

v/ Tina Bregninge

CVR nr. 40414576

Adresse og Kontaktinformation

Behandling og Samtale:

Smedeholm 11, 1. sal

2730 Herlev

2262 3323

Åbningstider

Behandling og Samtale:


Tirsdage kl 9.00-19.00


Personlig Træning:

Efter aftale


Holdundervisning:

Se under fanen Kontakt

© Copyright. All Rights Reserved.